Bestuur

Mariska de bruijn
Voorzitter

Ik ben Mariska (1992) en werk als klinisch diëtiste. Tevens ben ik gespecialiseerd in de zorg rondom diabetes, allergieën, kinderen en ondervoeding. De opgedane kennis en ervaring kan ik in meerdere contexten toepassen. Al van kinds af aan wilde ik betrokken worden bij ontwikkelingswerk en Zola Care Malawi is mijn passie. Als voorzitter zet ik mij in voor de stichting, om samen met de Malawianen de kwaliteit van zorg te verbeteren.

Karin Nooyens
Penningmeester

Mijn naam is Karin (1989), ik werk als credit controller bij Equipe Zorgbedrijven. Carla (medeoprichter) is mijn nichtje en zij vroeg mij of ik interesse had om de stichting als penningmeester te ondersteunen. Uiteraard wilde ik graag mijn nichtje helpen met het goede werk wat zij samen met Mariska op dat moment aan het doen was voor Malawi. Verder vind ik het fijn om iets te kunnen betekenen voor de mensen in Malawi en als penningmeester zet ik mijn expertise voor de stichting in. 

Daniëlle Hoefsloot
Secretaris

Mijn naam is Daniëlle (1993) en ik ben werkzaam als kinderfysiotherapeut. Sinds 2016 zet ik mij in als secretaris van deze stichting. Tijdens het bezoek aan het project in 2018 heb ik met eigen ogen kunnen zien dat iedereen zich met veel toewijding inzet om de meest passende zorg te geven. Met veel passie wil ik de (kinder)fysiotherapie in Malawi op de kaart zetten om op die manier het leven van kinderen met een motorische handicap te verbeteren. 

Amber Groos
Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Amber (1993). Ik ben verloskundige en werkzaam als praktijklector in de verloskunde. Vanaf 2010 heb ook ik Afrika mogen ontdekken. Zo heb ik veel ervaring kunnen opdoen als verloskundige in een Gambiaanse kliniek en ben ik in Kenia, Tanzania en Oeganda geweest. Ik ken Mariska via dezelfde organisatie die Carla en Mariska naar Malawi heeft gebracht. Al vanaf het begin van de stichting heb ik gezegd dat ik ooit zou meedoen. Dat moment kwam toen de stichting plannen had om een ​​kraamkliniek te bouwen. Ik houd mij dan ook voornamelijk bezig met de moeder-kindzorg

Madelon van Tilburg
Algemeen bestuurslid

Ik ben Madelon van Tilburg en werk bij Buurtzorg (International) als wijkverpleegkundige. Door mijn werk heb ik al veel verschillende landen bezocht en ervaren hoe de zorg is georganiseerd. Maar door een reis naar Ethiopië zag ik ook een heel andere kant. Het bezoek aan een kleine kliniek deed me beseffen dat ik graag iets zou willen bijdragen om de zorg in Afrika te verbeteren. Ik las over Zola Care Malawi in een bericht in een plaatselijke krant en het kwam allemaal samen. Als bestuurslid wil ik mij graag inzetten voor goede gezondheidszorg in Malawi. Met de wens om ‘thuiszorg’ rond de kliniek op te zetten.

Lisa Schilperoord
Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Lisa van Schieveen (1995), verpleegkundige en sinds 2020 als algemeen bestuurslid betrokken bij Zola Care Malawi. Tijdens de verpleegkunde opleiding deed ik onderzoek naar diabetes in Gambia voor de minor ‘International Health and Development’. Na mijn afstuderen werkte ik eerst als algemeen verpleegkundige in een ziekenhuis, maar sinds de zomer van 2019 werk ik als maatschappelijk verpleegkundige bij ‘GGD Haaglanden’, bij het Centrum Seksuele Gezondheid. Dit doe ik met veel plezier, de volksgezondheid trekt steeds meer mijn interesse. Zo deed ik in 2020 de post-hbo opleiding: ‘International Public Health’, waar ik meer leerde over projectontwikkeling en -management. In mijn functie binnen de stichting zal ik mij met name richten op gezondheidseducatie en preventie.