Kom in actie

Gratis sponsoren vanaf de bank kan zelfs ook! Ga vóór uw online bestelling naar www.sponsorkliks.nl en het bedrijf waarbij u koopt, ‘doneert’ een percentage over uw aankoopbedrag. Dit wordt dus door het bedrijf waar u koopt gefinancierd!

Als deel van het vrijwillige maandelijkse team als Zola Care partner draagt u bij aan het garanderen van de zorg in Pio Health Clinic. Dit resulteert in medicatie voorziening voor de allerarmsten, gerichte acute zorg en op de lange termijn kraamzorg. Heeft u hier interesse in?

Het is helaas nog niet mogelijk dat wij bij uw bank via SEPA verklaring het gedoneerde bedrag van uw bankrekening kunnen afhalen. U kunt wel zelf bij uw eigen bank aangeven dat u bijvoorbeeld elke maand een bedrag wilt overschrijven naar het rekeningnummer van Zola Care Malawi (voorheen Live Life Foundation, zie naamswijziging).

Rekening nummer:                                                                            NL 10 RABO 0129 4528 74 t.n.v. Zola Care Malawi

Zola Care Malawi is een goed doel met een ANBI status. Hierdoor is het mogelijk om uw donaties bij de belastingdienst af te trekken. 

Informatie over de voorwaarden

Zola Care Malawikan naast donateurs ook heel goed vrijwilligers gebruiken! Iedereen die zijn handen uit de mouwen wil steken door bijvoorbeeld te helpen bij een van onze evenementen, is van harte welkom. Het verschilt per periode welke projecten er op dat moment lopen, maar hulp is altijd welkom. Bovendien doet u iets terug voor Malawi en de gezondheidszorg!

Daarnaast staan wij ook altijd open voor advies, tips en vragen. Vul onderstaand contactformulier vrijblijvend in en wij nemen graag contact op!

Oud bestuurslid Carla van der Aa zet zich nog steeds in voor de statiegeldacties die maandelijks plaatsvinden bij verschillende supermarkten in Nederland. De opbrengst van uw lege flessen worden besteed aan het verschaffen van medicatie in de kliniek.

Een overzicht van de statiegeld locaties van afgelopen jaar vind u hieronder. We zijn altijd opzoek naar nieuwe locaties. Heeft u een idee voor supermarkt die we kunnen aanschrijven of bent u zelf eigenaar van een supermarkt en wilt u onze projecten steunen? Neem dan contact op met Carla via carla@zolacaremalawi.com.

Het werk van Zola Care Malawi zal in de komende 10-25 jaar zeker nog hard nodig zijn om de zorg aan mensen in arme gebieden te verbeteren. Hierdoor krijgen kinderen en volwassenen een eerlijke kans op een gelukkige en gezonde toekomst. Uw nalatenschap kan ons helpen om de droom ‘ieder mens een eerlijke toekomst’ na te streven. Mocht het werk van Zola Care Malawi om een reden toch stoppen dan zal het bedrag aan een soortgelijke stichting worden gedoneerd.

Een (deel van een) erfenis of legaat vast laten leggen voor een goed doel in uw testament wekt natuurlijk vragen bij u op. Er zijn meerdere manieren wat u kunt doen als u graag (een deel van) uw erfenis wilt doneren. U kunt Zola Care Malawi benoemen tot (mede-)erfgenaam middels een erfstelling. Door middel van een percentage geeft u aan voor welk deel Zola Care Malawi uw nalatenschap deelt. Een tweede manier is om een vast geldbedrag te schenken, dit heet een legaat. Een legaatakte kut u opmaken als aanvulling op uw testament en kunt u ook maken wanneer u geen testament heeft.

Mocht u nog aanvullende vragen hebben dan kan de notaris u daar meer over vertellen. Wij denken ook graag met u mee en u kunt ons bereiken via info@zolacaremalawi.com of via 0639722752.

Informatie die de notaris nodig heeft: Stichting Zola Care Malawi, statutair gevestigd in Gemeente Pijnacker – Nootdorp, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 64812529.

U kunt onze stichting op meerdere manieren financieel ondersteunen. Alle giften zijn van harte welkom en worden gebruikt voor de projecten in Malawi. Uw gift zal zorgvuldig besteed worden. Mocht u een specifiek project willen sponsoren, geeft u dit dan vooral aan. We houden dan rekening met uw wens en zullen uw donatie besteden aan het specifieke project.

Eenmalig schenken

Een eenmalige schenking is zeer welkom en tevens voor u ook erg aantrekkelijk aangezien dit (deels) aftrekbaar is, omdat de stichting een ANBI-status heeft. Hoeveel u kunt aftrekken van de belasting, is afhankelijk van uw inkomen. Dit vult u jaarlijks in met de inkomstenopgave.

Maandelijks schenken

U kunt zelf bij uw bank aangeven dat u maandelijks een bepaald bedrag wil laten overschrijven naar Zola Care Malawi. Ook hierbij kunt u de schenking aftrekken van uw belastbaar inkomen vanwege de ANBI status. Echter heeft u wel te maken met een drempelwaarde van 1% van uw inkomen. 

Periodiek schenken

Het is tevens ook mogelijk om periodiek te schenken, zowel maandelijks, per kwartaal of jaarlijks middels een overeenkomst of notariële akte. Wanneer u al uw giften aan goede doelen periodiek, middels een overeenkomst of akte, schenkt, levert dit een belastingvoordeel voor u op aangezien u dan niet te maken heeft met een drempelwaarde. Het gehele bedrag kunt u dan aftrekken van uw belastbaar inkomen. 

Periodieke schenking regelen

Om u periodieke schenking officieel te registreren dient u een overeenkomst te hebben. Dit kan op twee manieren:

  • U vult het formulier ‘overeenkomst periodieke schenking‘ van de belastingdienst in en stuurt deze op naar info@zolacaremalawi.com. De secretaris zal het tweede deel van het formulier invullen en deze naar u toesturen voor uw eigen administratie. De belastingdienst kan hiernaar vragen. 
  • U regelt de periodieke schenking via de notaris. Hierin kunt u uw eigen voorwaarden formuleren en bijvoorbeeld laten vastleggen wanneer de periodieke schenking eindigt en onder welke omstandigheden.
Informatie over de voorwaarden