Kom in actie

Het werk van Zola Care Malawi zal in de komende 10-25 jaar zeker nog hard nodig zijn om de zorg aan mensen in arme gebieden te verbeteren. Hierdoor krijgen kinderen en volwassenen een eerlijke kans op een gelukkige en gezonde toekomst. Uw nalatenschap kan ons helpen om de droom ‘ieder mens een eerlijke toekomst’ na te streven. Mocht het werk van Zola Care Malawi om een reden toch stoppen dan zal het bedrag aan een soortgelijke stichting worden gedoneerd.

Een (deel van een) erfenis of legaat vast laten leggen voor een goed doel in uw testament wekt natuurlijk vragen bij u op. Er zijn meerdere manieren wat u kunt doen als u graag (een deel van) uw erfenis wilt doneren. U kunt Zola Care Malawi benoemen tot (mede-)erfgenaam middels een erfstelling. Door middel van een percentage geeft u aan voor welk deel Zola Care Malawi uw nalatenschap deelt. Een tweede manier is om een vast geldbedrag te schenken, dit heet een legaat. Een legaatakte kut u opmaken als aanvulling op uw testament en kunt u ook maken wanneer u geen testament heeft.

Mocht u nog aanvullende vragen hebben dan kan de notaris u daar meer over vertellen. Wij denken ook graag met u mee en u kunt ons bereiken via info@zolacaremalawi.com of via 0639722752.

Informatie die de notaris nodig heeft: Stichting Zola Care Malawi, statutair gevestigd in Gemeente Pijnacker – Nootdorp, geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 64812529.

U kunt onze stichting op meerdere manieren financieel ondersteunen. Alle giften zijn van harte welkom en worden gebruikt voor de projecten in Malawi. Uw gift zal zorgvuldig besteed worden. Mocht u een specifiek project willen sponsoren, geeft u dit dan vooral aan. We houden dan rekening met uw wens en zullen uw donatie besteden aan het specifieke project.

Eenmalig schenken

Een eenmalige schenking is zeer welkom en tevens voor u ook erg aantrekkelijk aangezien dit (deels) aftrekbaar is, omdat de stichting een ANBI-status heeft. Hoeveel u kunt aftrekken van de belasting, is afhankelijk van uw inkomen. Dit vult u jaarlijks in met de inkomstenopgave.

Maandelijks schenken

U kunt zelf bij uw bank aangeven dat u maandelijks een bepaald bedrag wil laten overschrijven naar Zola Care Malawi. Ook hierbij kunt u de schenking aftrekken van uw belastbaar inkomen vanwege de ANBI status. Echter heeft u wel te maken met een drempelwaarde van 1% van uw inkomen. 

Periodiek schenken

Het is tevens ook mogelijk om periodiek te schenken, zowel maandelijks, per kwartaal of jaarlijks middels een overeenkomst of notariële akte. Wanneer u al uw giften aan goede doelen periodiek, middels een overeenkomst of akte, schenkt, levert dit een belastingvoordeel voor u op aangezien u dan niet te maken heeft met een drempelwaarde. Het gehele bedrag kunt u dan aftrekken van uw belastbaar inkomen. 

Periodieke schenking regelen

Om u periodieke schenking officieel te registreren dient u een overeenkomst te hebben. Dit kan op twee manieren:

  • U vult het formulier ‘overeenkomst periodieke schenking‘ van de belastingdienst in en stuurt deze op naar info@zolacaremalawi.com. De secretaris zal het tweede deel van het formulier invullen en deze naar u toesturen voor uw eigen administratie. De belastingdienst kan hiernaar vragen. 
  • U regelt de periodieke schenking via de notaris. Hierin kunt u uw eigen voorwaarden formuleren en bijvoorbeeld laten vastleggen wanneer de periodieke schenking eindigt en onder welke omstandigheden.
Informatie over de voorwaarden

Als deel van het vrijwillige maandelijkse team, draagt u bij aan het garanderen van optimale moeder-kindzorg in het toekomstige kraamziekenhuis, alsook algemene zorg in het Pio Health Center. Heeft u hier interesse in?

Het is helaas nog niet mogelijk dat wij bij uw bank via SEPA verklaring het gedoneerde bedrag van uw bankrekening kunnen afhalen. U kunt wel zelf bij uw eigen bank aangeven dat u bijvoorbeeld elke maand een bedrag wilt overschrijven naar het rekeningnummer van Zola Care Malawi

Rekening nummer:                                                                               NL 10 RABO 0129 4528 74 t.n.v. Zola Care Malawi

Zola Care Malawi is een goed doel met een ANBI status. Hierdoor is het mogelijk om uw donaties bij de belastingdienst af te trekken. 

Informatie over de voorwaarden

Oud bestuurslid Carla van der Aa zet zich nog steeds in voor de statiegeldacties die maandelijks plaatsvinden bij verschillende supermarkten in Nederland. De opbrengst van uw lege flessen wordt volledig besteed aan de bouw van het kraamziekenhuis!

We zijn altijd opzoek naar nieuwe locaties. Heeft u een idee voor supermarkt die we kunnen aanschrijven of bent u zelf eigenaar van een supermarkt en wilt u onze projecten steunen? Neem dan contact op met Carla via carla@zolacaremalawi.com.

Met SponsorKliks kan je zelf een financiële bijdrage leveren aan Zola Care Malawi, zonder dat het jou een cent extra kost!

Bestel online een pizza via Thuisbezorgd en Zola Care Malawi ontvangt hiervoor geld voor de bouw van het kraamziekenhuis.
Ook doen grote webwinkels als Bol, Coolblue, Greetz, Zooplus en Expedia mee. Een percentage van het aankoopbedrag gaat naar Zola Care Malawi.
En nogmaals, het kost je niets extra!

Wil je Zola Care Malawi ook GRATIS sponsoren?
Zorg er dan voor dat je voortaan jouw online aankopen doet via de Zola Care MalawiSponsorKlikspagina van Zola Care Malawi zijn het directe inkomsten. Je kan hiervoor klikken op de banner op onze website of rechtstreeks naar www.sponsorkliks.com gaan. Klik vervolgens op het logo van de winkel.

Hoe werkt het?
Heel simpel. Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling van een klant die via SponsorKliks.com komt.
75% van deze commissie storten wij op de bankrekening van Zola Care Malawi. Of je nu rechtstreeks naar bijvoorbeeld Bol gaat of je gaat via SponsorKliks.com naar de site van Bol, je betaalt hetzelfde. Alleen in het laatste geval keert Bol ons een commissie uit en profiteert Zola Care Malawi hier direct van!

Let op: geen commissie op boeken

In Nederland geldt per wet een vaste boekenprijs, hierdoor mag GEEN commissie op boeken worden gegeven.

Je blijft anoniem

Noch SponsorKliks, noch Zola Care Malawi weet wie er iets besteld heeft, je hoeft namelijk niet in te loggen. SponsorKliks weet alleen bij welke webwinkel iets is besteld, voor welk orderbedrag en dat de commissie voor Zola Care Malawi is bedoeld. Dat weten ze omdat je via een klik op SponsorKliks naar de betreffende webwinkel bent gegaan.
Omdat SponsorKliks alleen registreert dat er via SponsorKliks bij bijvoorbeeld Bol een bestelling is geplaatst en niet bekend is wie deze bestelling heeft gedaan, is het uitermate belangrijk dat je de bestellingen die je online doet alleen via Sponsorkliks laat lopen. Een rechtstreekse bestelling die je bij Bol doet, levert Zola Care Malawi niets op.

Met SponsorKliks op je telefoon of tablet neemt de kans dat je vergeet te SponsorKlikken af.

Je ziet immers het SponsorKliks icoontje tussen de overige apps staan en je ontvangt een notificatie als er een transactie is gedaan en er weer geld voor Zola Care Malawi binnenkomt.
Zo kan je zelf ook eenvoudig checken hoeveel jouw transactie heeft bijgedragen.
In de app kan je zelf instellen welke notificaties je wilt ontvangen.

In de app is altijd direct het totale commissiebedrag zichtbaar en kan je doorklikken om alle transacties te zien.

De app is beschikbaar voor Android en
Apple. Nadat je de app hebt geïnstalleerd selecteer je jouw vereniging en slaat deze op.
Elke keer als je naar een winkel gaat vanuit de app dan is de vereniging die je wilt sponsoren bekend.
Via het menu kan je bij ” berichten instellingen” aangeven welke notificaties je wel of niet wilt ontvangen.