Personeelshuizen

Dankzij Capuchin Mission is Noord-Malawi een kliniek rijker, maar in Malawi is het verplicht om een arts vlakbij de kliniek te huisvesten. Geen huis betekent dus simpelweg geen dokter. Daarom heeft Zola Care Malawi met succes meegewerkt aan de bouw van personeelshuizen.

In 2017 zijn er twee personeelshuizen gebouwd. De overheid van Malawi schrijft voor dat privé ziekenhuizen hun personeel een huis aanbieden. Dit is vanwege de veiligheid, zodat men ’s nachts niet hoeft te reizen en het drukt de vervoerskosten.

Pio Health Center, heeft regelmatig dokters voor korte duur in dienst gehad. Deze vertrokken altijd weer snel, wanneer zij elders een betere baan aangeboden kregen. Vaak tegen een beter salaris en met een woning voor hun familie.

Het realiseren van één woning kost €11.000,-. We streven ernaar om in de toekomst minimaal 5 huizen te bouwen voor het medisch personeel, zodat 24/7 medische zorg mogelijk is. Wanneer deze huizen gebouwd zijn kan er met een vast team gewerkt worden. Hierdoor zal er een betere gezondheidszorg geboden kunnen worden aan de hulpbehoevenden in Malawi.