Ontwerp kraamziekenhuis

De afgelopen twee jaar zijn we volop bezig geweest met het ontwerpen van een gebouw waar vouwen en hun (ongeboren) kind een veilige bevalling en zorg kunnen ontvangen. In eerste instantie noemde wij dit de kraamkliniek, echter met de tijd werd duidelijk dat dit meer moet zijn dan een kliniek. Vandaar dat dit het kraamziekenhuis is geworden. In het kraamziekenhuis is plek voor 20 vrouwen die rondom de geboorte in het ziekenhuis moeten zijn en het heeft vier bevallingskamers. Ook zijn er een laboratorium, apotheek en twee operatiekamers aanwezig.

De ontwerpen zijn gemaakt in samenwerking met Stichting Bouwen Nederland, die tevens als aannemer voor het project fungeert. Deze stichting werkt samen met lokale arbeiders, waardoor er bij dit project ook werkgelegenheid wordt gecreëerd. Tevens streven wij naar het gebruik van duurzame materialen waar mogelijk, zoals bijvoorbeeld aluminium ramen, in plaats van staal.

De achterkant van het kraamziekenhuis
De voorkant van het kraamziekenhuis

Aangezien het ontwerp af is, gaan we nu over op het werven van fondsen. We zijn dankbaar voor alle donaties en die ontvangen wij met open armen.

Ontwerp kraamziekenhuis De afgelopen twee jaar zijn we volop bezig geweest met het ontwerpen van een gebouw waar vouwen en hun (ongeboren) kind een veilige bevalling en zorg kunnen ontvangen. In eerste instantie noemde wij dit de kraamkliniek, echter met de tijd werd duidelijk dat dit meer moet zijn dan een kliniek. Vandaar dat dit het kraamziekenhuis is geworden. In het kraamziekenhuis is plek voor 20 vrouwen die rondom de geboorte in het ziekenhuis moeten zijn en het heeft vier bevallingskamers. Ook zijn er een laboratorium, apotheek en twee operatiekamers aanwezig. De ontwerpen zijn gemaakt in samenwerking met Stichting Bouwen Nederland, die tevens als aannemer voor het project fungeert. Deze stichting werkt samen met lokale arbeiders, waardoor er bij dit project ook werkgelegenheid wordt gecreëerd. Tevens streven wij naar het gebruik van duurzame materialen waar mogelijk, zoals bijvoorbeeld aluminium ramen, in plaats van staal. De achterkant van het kraamziekenhuis De voorkant van het kraamziekenhuis Aangezien het ontwerp af is, gaan we nu over op het werven van fondsen. We zijn dankbaar voor alle donaties en die ontvangen wij met open armen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *