Duurzaamheid voor de operatiekamers

Het operatiecomplex is een wereld op zich. Er komt veel kijken bij het opzetten en we willen het natuurlijk zo goed mogelijk doen. Sinds kort zijn we daarnaast ook druk bezig met de duurzaamheid van de toekomstige operatiekamers. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het lokaal laten maken van uniforms, lakens en overige items die in Malawi geproduceerd kunnen worden. Maar ook hergebruik van materialen staat bij ons hoog op het lijstje.

Mariska heeft ook contact gehad met Talitha Hoppe en Yadira Roggeveen, werkzaam bij het OLVG in Amsterdam. Zij waren in 2022 winnaars van de changemaker award en zijn dus al langer bezig met verduurzamen binnen de zorg. Talitha en Yadira willen ons de komende tijd helpen en tips geven, zodat we straks niet alleen optimale zorg kunnen geven wanneer het ziekenhuis af is, maar ook voor de vele generaties die zullen volgen!

Wij zijn hun ontzettend dankbaar voor de hulp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *